SCHOON magazine portretteert klimaatmasters

12-10-2020

Het Klimaatakkoord lanceerde het online magazine SCHOON. Het magazine portretteert vijftien bedrijven en organisaties, die voorop lopen in het uitvoeren van het Klimaatakkoord. “Er zijn kansen en die worden gezien en gepakt. Zowel grootschalig als kleinschalig. Dit magazine ‘Schoon’ laat wat van die dynamiek zien” aldus Ed Nijpels. Hij presenteerde het magazine online aan minister Wiebes tijdens de Klimaatdag op 12 oktober 2020. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) maakte het magazine in opdracht van het Voortgangsoverleg van het Klimaatakkoord. Het Groenfonds financiert veel koploperprojecten zoals in het magazine in beeld gebracht.

Lees verder

Bron beeld: SCHOON magazine

Het magazine SCHOON portretteert vijftien Klimaat Masters, die voorop lopen in het uitvoeren van het Klimaatakkoord, met projecten met wow-gevoel. Alle thema’s komen aan de orde: energieleverende woningen, de batterij in de ArenA, het gebruik van waterstof in de industrie en voor het verwarmen van woningen, een innovatief warmtenet, een zonnedak boven een parkeerplaats, elektrische binnenvaartschepen, een wind-zon-batterijenpark, actieve wijkbewoners, duurzaam gekweekte rozen, een garagebedrijf dat energieservice biedt, CO2-besparende tuinen, onderwijs in de praktijk, nattere veenweide en de nieuwste snufjes voor windmolens op zee. 

Ook een groot aantal initiatieven van bedrijven, waaronder NVDE-leden, coöperaties en burgers krijgt een plek. De voornaamste cijfers zijn geïllustreerd. Ed Nijpels schreef het voorwoord. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) maakte het magazine en de bijbehorende film in opdracht van het Voortgangsoverleg van het Klimaatakkoord. 

Nationaal Groenfonds financiert de koplopers

Het Groenfonds financiert veel koploperprojecten zoals in het magazine in beeld gebracht. Of het nu gaat om duurzame energieprojecten, vergroening van de transportsector, toepassing van restmaterialen voor nieuwe producten en/of vernieuwende financieringsoplossingen.

Lees het SCHOON magazine

Over de NVDE

Noot Personenvervoer: zero emission

Noot Personenvervoer: Zero emission personenvervoer in Amersfoort en omgeving

Windkracht 6: nieuwe windmolens Zeeland

Windkracht 6: meer Zeeuwse bedrijven over op windenergie

HalloStroom: Groenfondsklant verhuurt energiesystemen

Verduurzaming voor particulieren: HalloStroom haalt belemmeringen weg

Rooftop Energy: zonnepanelen voor bedrijven en organisaties

Zonnecentrales op het dak: vanaf dag 1 duurzaam rendement!

Umincorp: zuiver plastic

Plasticafval op een hoogwaardig wijze scheiden. Beter voor ons milieu.

Betrokken partijen

Duurzame Ondernemers

Meer over Duurzame Ondernemers

Werkterreinen

Innovatie

Meer over Innovatie

Duurzame energie

Meer over Duurzame energie

Circulaire economie projecten

Meer over Circulaire economie projecten