Heruitvinding van de scrubber

15-01-2019

Value Maritime heeft een scrubber voor op zeeschepen ontworpen. Deze scrubber vangt onder andere fijnstof op uit de schoorsteen van het schip. Groot voordeel van de scrubber van Value Maritime is dat vrijwel het hele apparaat aan land in elkaar gezet kan worden en plaatsing op het schip relatief eenvoudig is. En het werkt! De Lady Hester heeft haar eerste vaart met de scrubber gemaakt en ondanks extreme kou en harde wind bleef de scrubber zijn werk goed doen. De financiering van het Groenfonds zorgde ervoor dat de eerste scrubber geproduceerd, geplaatst en op het schip getest kon worden. Lees meer over de scrubber op de website van Value Maritime en bekijk de films over de voorbereidingen en installatie. Of bekijk ze hier op onze site.  

Foto: Value Maritime

In februari 2019 heeft Value Maritime ook de International Air Pollution Prevention (IAPP) certificate van Lloyds gekregen. Doordat Value Maritime de scrubber niet alleen tijdens de installatie, maar ook tijdens de vaart kan monitoren, konden alle gegevens van de scrubber verzameld worden. De resultaten overtreffen de verwachtingen en leverden deze belangrijke certificering van Lloyds op. 

Meer weten over Value Maritime

Op de site van Sprout, de verhalen achter succesvolle ondernemers, staat een artikel over Value Maritime.


De scrubber van Value Maritime vermindert door de opvang van fijnstof vervuiling op zee, wat winst oplevert voor het ecosysteem onder water. De financiering van het Groenfonds van Value Maritime draagt bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties, met name de kwaliteit van leven in het water.


Value Maritime: uniek reinigingssysteem voor reders

Value Maritime: uniek reinigingssysteem voor reders die willen vergroenen

Umincorp: zuiver plastic

Plasticafval op een hoogwaardig wijze scheiden. Beter voor ons milieu.

Betrokken partijen

Duurzame Ondernemers

Meer over Duurzame Ondernemers

Werkterreinen

Innovatie

Meer over Innovatie