Groenfonds financiert hergebruik plastic

29-01-2019

Het Eindhovense bedrijf Ioniqa, een spin-off van de TU Eindhoven en DPI (Dutch Polymer Institute), maakt zuivere grondstof uit plastic afval. Van deze grondstof worden weer nieuwe voedselverpakkingen gemaakt voor bijvoorbeeld Unilever. Ioniqa breidt de productie de komende tijd flink uit. Het Groenfonds financiert deze uitbreiding samen met onder andere RVO Nederland en Coca Cola. Ook het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ondersteunt deze veelbelovende start-up. 

De fabriek van Ioniqa haalt tijdens het procedé alle toevoegingen zoals kleur etc. uit het plastic afval, zodat de basisgrondstof weer algemeen toepasbaar is in het PET productieproces. Deze innovatieve  en bekroonde techniek levert een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de hoeveelheid plastic afval en het versnellen van de overgang naar een duurzame en circulaire economie. 

Lees het persbericht van Ioniqa

Meer over Ioniqa


bron foto: Ioniqa


Ioniqa levert een belangrijke bijdrage aan het verminderen van plastic afval en daarmee aan duurzame productie en consumptie, zoals weergegeven in de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties.

Umincorp: zuiver plastic

Plasticafval op een hoogwaardig wijze scheiden. Beter voor ons milieu.

Betrokken partijen

Duurzame Ondernemers

Meer over Duurzame Ondernemers

het Rijk

Meer over het Rijk

Werkterreinen

Innovatie

Meer over Innovatie

Circulaire economie projecten

Meer over Circulaire economie projecten