Groenfonds en BNG Bank verstrekken financiering voor 100.000 zonnepanelen

15-06-2018

Nationaal Groenfonds en BNG Bank hebben een financieringsfaciliteit verstrekt voor de plaatsing van 100.000 zonnepanelen. Deze faciliteit wordt door Rooftop Energy gebruikt om ca. 28,5 megawatt aan nieuwe zonnecentrales op diverse locaties in Nederland te realiseren.  Met de geavanceerde zonnecentrales van Rooftop Energy wekken bedrijven duurzame stroom op om CO2 emissies terug te dringen. Een groot aantal scholen, zorginstellingen, MKB- en grootbedrijven hebben op deze wijze hun duurzaamheidsambitie al ingevuld.

Emile Peters, Investment Manager Nationaal Groenfonds: “Met een achtergestelde lening die is afgestemd op de projecten én op de lening van BNG Bank, konden we het benodigde kapitaal ook deze keer weer aanvullen. Daarmee konden we het financieringspakket compleet maken en, samen met BNG Bank, Rooftop Energy een financieringsstructuur bieden die mee kan groeien met haar activiteiten. Het Groenfonds zorgt ook deze keer weer voor het ontbrekende stukje in de groene financieringspuzzel”.

Leendert Florusse, directeur Rooftop Energy: “Met deze nieuwe financieringsfaciliteiten kunnen wij bedrijven en instanties in staat stellen om hun CO₂-afdruk (footprint) te verminderen. Dat is een belangrijke stap richting verduurzaming.”

Lees hier het hele bericht.


Van links naar rechts: Peter Borghstijn (BNG Bank), Raymond Steenvoorden (Rooftop Energy), Emile Peters (Nationaal Groenfonds)

Schaap Bioenergie: verbeterde biovergister

Het bedrijf Schaap Bioenergie werkt aan het verbeteren van de technologie van biovergisters.

Energiecentrale BECC: winst natuur en milieu

Groene energie opwekken door gebruik te maken van houtsnippers en bosafval.

Betrokken partijen

Duurzame Ondernemers

Meer over Duurzame Ondernemers

Werkterreinen

Duurzame energie

Meer over Duurzame energie