Finsulate HISWA Product 2018

08-03-2018

Finsulate, het milieuvriendelijke zelfklevende folie voor schepen, is tijdens de opening van de HISWA Amsterdam Boatshow op 7 maart uitgeroepen tot Product van het Jaar 2018. Het Groenfonds financierde Finsulate in de opstartfase en is blij met de erkenning vanuit de pleziervaartsector voor dit bijzondere product. 

Lees verder

Finsulate ontwikkelde een zelfklevend folie dat om de romp van schepen wordt aangebracht. Dit folie zorgt ervoor dat algen, zeepokken en andere organismen zich niet aan de romp van het schip kunnen hechten. Tot nu toe gebruiken schepen een coating (antifouling) om aangroei te voorkomen, maar met deze traditionele coating komen er zware metalen en andere afvalstoffen in het water terecht. Het folie van Finsulate is een milieuvriendelijk alternatief hiervoor. De HISWA jury was onder de indruk van de inventiviteit en milieubewuste insteek van het product.

Het Groenfonds verstrekte in 2016 een financiering aan Finsulate voor de ontwikkeling van het folie. Toen werd het product vooral toegepast in de beroepsscheepvaart zoals de visserij. Inmiddels wordt het product op steeds grotere schaal toegepast op plezierjachten. Dit betekent een verbetering van de waterkwaliteit, met name in de jachthavens.

Meer over Finsulate

Lees ook het artikel over winnaar Finsulate op Nauticlink 

Bron foto: Finsulate

Umincorp: zuiver plastic

Plasticafval op een hoogwaardig wijze scheiden. Beter voor ons milieu.

Betrokken partijen

Duurzame Ondernemers

Meer over Duurzame Ondernemers

Werkterreinen

Innovatie

Meer over Innovatie